Vilka tillbehör till badtunnan behövs?

Har du köpt in en badtunna är chansen även stor att du behöver köpa in vissa tillbehör. Det kan vara allt från trappor och lock till funktionella dryckeshållare. En del är funktionella, en del estetiska och en del enbart roliga att ha.

Locket håller smutsen borta och värmen kvar

Det enklaste sättet att hålla en badtunna ren är att köpa en ett stort lock som läggs över den när den inte används. Därmed kommer det varken löv, kvistar i tunnan likväl som fågelbajs. Locket har även en annan funktion. Har ni badad och vill gå iväg en stund och sedan bada igen kan locket läggas på. Därmed bevaras värmen i er tunna betydligt bättre.

Dryckeshållare – För egen spakänsla

Dryckeshållaren monteras på utsidan av badtunnan och kan vara anpassade för vinglas (med smalare fot), läskburkar eller vanliga muggar. I likhet med alla andra tillbehör finns dessa i både enklare och mer exklusiva utföranden. Kontrollera om det är hållaren som passar oavsett märke eller om det är hållare som enbart är anpassade för ett speciellt märke.

Trappor – För att enklare komma i och ur

Beroende på var du ställer din badtunna kan en trappa behövas. En del har badtunnan interagerad med ett trädäck men det vanligaste är att den står separat på gården vilket därmed innebär att trappan krävs för att man ska kunna komma i och ur den. Köp gärna en trappa i samma träslag som badtunnan så att dessa matchar ihop.

Paddel – påskyndar uppvärmningen

När vattnet i en badtunna värms upp sker detta generellt genom att ved eldas och värmen värmer upp delar av vattnet. Även om temperaturen sprider sig så är det ändå skillnad i temperatur mellan de olika delarna av vattnet. Genom att röra om i vattnet kan värmen spridas snabbare vilket därmed i längden gör att vattnet värmes upp snabbare. Denna omrörning kan självklart ske med vad som helst men ett alternativ är köpa in ”paddel för badtunna”. Det är därmed en paddel med ett blad som gör det enkelt att röra om i vattnet utan att det blir för stort motstånd.