Nöjeshörnan

Från dans till shopping

Tänk på detta när du ska köpa nya företagsgåvor

Gåvokort är en vanlig och populär form av belöning i företagsvärlden. De erbjuder en kombination av flexibilitet och enkelhet som såväl arbetsgivare som anställda uppskattar. Men hur effektiva är de egentligen som verktyg för att förhöja medarbetarnas motivation? Och vad bör man tänka på när man introducerar denna typ av belöningar på arbetsplatsen? Läs vidare för att få reda på vad du bör ha i åtanke när du ska köpa nya företagsgåvor som dessa!

Fördelarna med att använda gåvokort

Till de främsta fördelarna med att köpa nya företagsgåvor i form av presentkort hör att dessa:

 • Är flexibla. En av de främsta fördelarna med att ge medarbetarna gåvokort är att mottagaren då får möjlighet att välja sin egen gåva eller belöning. Därmed elimineras osäkerheten kring att som arbetsgivare behöva välja ut en specifik gåva. Dessutom kan man försäkra sig om att den anställde verkligen kan välja något som personen ifråga faktiskt vill ha.
 • Är praktiska och tidsbesparande. Att köpa och dela ut gåvokort till de anställda är ofta mindre tidskrävande än att hitta och köpa in individuella gåvor eller presenter. Därmed är detta ett mer effektivt alternativ för företag med många anställda.
 • Minskar risken för misstag. Oavsett hur mycket forskning och eftertanke som går in i valet av gåva finns det alltid en risk för misstag. Gåvan kanske inte blir särskilt väl mottagen av mottagaren. Presentkort minimerar dock denna risk genom att ge mottagaren friheten att välja.

Tips för införandet av nya företagsgåvor på arbetsplatsen

När du vill införa nya företagsgåvor på arbetsplatsen kan det vara värt att:

 • Variera beloppet. Alla prestationer är inte lika mycket värda. Om gåvorna används som belöningar bör därför nivån på prestationen och belöningen matcha varandra. Genom att variera beloppet på gåvokorten kan du anpassa belöningen efter respektive prestation.
 • Välja rätt typ av presentkort. Det finns många olika typer av presentkort. Välj därför den som bäst passar dina medarbetare och deras intressen.
 • Presentera belöningen på ett bra sätt. Gåvokort kan ibland ses som opersonliga, men genom att presentera belöningen på ett bra sätt kan du göra stor skillnad. Använd gärna en handskriven lapp eller ett snyggt kuvert för att förhöja upplevelsen.

En utmaning i Svenska språkregler

För att förstå denna språkliga nyans måste vi först ta en titt på de grundläggande reglerna i svenskt skriftspråk. Det handlar inte enbart om rätt och fel, utan snarare om nyanser och kontext.

Såhär vs. Så Här: Vad Säger Experterna?

Svenska Akademiens ordbok, den ultimata källan för svenska språkregler, gör det klart: båda formerna är acceptabla. Men, och det är ett stort men, de används i olika sammanhang. ”Såhär” är mer informellt och används ofta i vardagligt tal, medan ”så här” anses vara den mer korrekta formen i formella texter. Att stava rätt på såhär eller så här är inte en uppenbar sak.

Språkets Dynamiska Natur: Varför Ändringar Sker

Det är viktigt att förstå att språk är dynamiskt och förändras över tid. Det som en gång ansågs korrekt kan bli föråldrat. Detta gäller även stavningen av ”såhär” och ”så här”. Genom tiderna har språkbruket kring detta ändrats, och det är därför viktigt att vara uppdaterad.

De Sociala Konsekvenserna: Varför Du Bör Bry Dig

Stavning kan tyckas oväsentligt, men hur du stavar kan faktiskt påverka hur du uppfattas av andra. I jobbansökningar, akademiska texter och till och med i sociala medier kan valet mellan ”såhär” och ”så här” ge olika intryck. Det är därför ingen liten sak!

Tips För att Komma Ihåg Rätt Användning

Om du någonsin känner dig förvirrad, kom ihåg detta: när du skriver formellt, använd ”så här”. I en mer avslappnad miljö kan ”såhär” fungera utmärkt. Och om du är osäker, följ den gyllene regeln: när det råder tvivel, håll dig till det formella.

Språkregler

Språk är komplicerat och ständigt föränderligt, och det är just detta som gör det så fascinerande. Så nästa gång du funderar över hur du ska stava ”så här” eller ”såhär”, tänk på att det inte bara är en fråga om rätt och fel. Det är en inblick i den komplexa och underbara värld som är det svenska språket.
Så där har du det, en komplett genomgång av denna brännande fråga. Och du, stava rätt nu, oavsett om det är ”så här” eller ”såhär”!

Boka en kostnadsfri besiktning med Svea Takvård

Svea Takvård är ett företag som är specialister på taktvätt och vård av tak. De tillhandahåller sina tjänster i Stockholm och hjälper huvudstadens husägare att hålla sina tak rena och fräscha. Läs vidare för att få reda på varför du bör boka en kostnadsfri besiktning utförd av dem!

Så kan du hitta rätt utförare av tjänster inom taktvätt och takvård

När du är på jakt efter ett företag som kan utföra tjänster inom taktvätt och takvård bör du ta följande aspekter i beaktande:

 • Vikten av erfarenhet inom takrengöring. Erfarenhet är en viktig faktor att överväga när du väljer ett takrengöringsföretag. Ett erfaret företag kommer att ha den kunskap och expertis som krävs för att effektivt och säkert rengöra ditt tak utan att skada det. Dessutom kommer de att vara bekanta med olika typer av takmaterial och rengöringsmetoder som passar varje material. Här är det få företag som slår Svea Takvård på fingrarna.
 • Be om referenser från tidigare kunder. Innan du anlitar ett takrengöringsföretag, be om referenser från tidigare kunder. Genom att tala med dessa kunder kan du få en bättre förståelse för företagets arbetskvalitet, kommunikation och professionalism. Det är också en bra idé att söka efter online-recensioner och betyg för att få en allmän uppfattning om företagets rykte.
 • Söka rekommendationer från vänner och familj. En annan bra källa för att hitta ett pålitligt takrengöringsföretag är genom rekommendationer från vänner och familj. Om någon du känner nyligen har anlitat ett företag och varit nöjd med deras arbete är det en bra indikation på att företaget kan vara en bra match för dig också.

Svea Takvård erbjuder dig en kostnadsfri besiktning

Svea Takvård är en ledande aktör inom takvård, underhåll och inspektion med över 20 års erfarenhet i branschen. De erbjuder en rad tjänster, som taktvätt, reparationer och underhåll. De olika tjänsterna utförs av deras kunniga och erfarna team av taktekniker.

Med fokus på kundens önskemål och förväntningar använder sig företaget av skonsamma och effektiva metoder som förlänger takets livslängd och säkerställer resultat utan skador. De erbjuder även rengöring och tömning av hängrännor, samt en kostnadsfri kontroll av taket efter 4 år.

Boka en kostnadsfri besiktning av ditt tak på deras hemsida för att upptäcka hur de kan hjälpa dig att hålla ditt tak i bästa skick.

Därför bör ni investera i fastighetsboxar utomhus till BRF

Fastighetsboxar utomhus till BRF är en bra investering för bostadsrättsföreningen av flera anledningar. I denna text kommer vi att diskutera varför fastighetsboxar är ett smart val för bostadsrättsföreningar och hur de kan dra nytta av dem. Fastighetsboxar finns för både inom- och utomhusbruk. Och det finns både för- och nackdelar med båda varianterna. Ibland finns dock inte det utrymme som krävs för att boxarna ska kunna vara inomhus. DÅ blir det ett enkelt val att ha dem utomhus i anslutning till fastighetens entré.

Då kan ni ha nytta av fastighetsboxar utomhus till BRF

Det finns många olika skäl och tillfällen då du kan ha nytta av fastighetsboxar utomhus till BRF och fastighetsägare. Dessa är bland annat att fastighetsboxarna bidrar till att:

 • Öka säkerheten. För det första ökar fastighetsboxar säkerheten för bostadsrättsföreningens boende. Genom att ha en säker och skyddad plats för post och paket minskar risken för stöld och förlorade försändelser. Dessutom innebär fastighetsboxar att invånare inte längre behöver gå ut på gatan för att hämta sina leveranser. Det kan minska risken för olyckor och skador.
 • Öka bekvämligheten. Istället för att behöva ta emot leveranser under arbetstid eller anpassa sina scheman efter postens öppettider, kan invånarna hämta sina försändelser när det passar dem bäst. Detta sparar tid och energi och gör vardagen mer smidig.
 • Öka fastighetsvärdet. Genom att ha snygga och moderna boxar på fastigheten förbättras intrycket av området och det blir mer attraktivt att bo där. Dessutom kan fastighetsboxar vara en faktor som ökar värdet på fastigheten, särskilt om det är något som efterfrågas av potentiella köpare.
 • Minska arbetsbördan. Fastighetsboxar utomhus till BRF kan bidra till att arbetsbördan för fastighetsskötaren minskar. Genom att ha en dedikerad plats för post och paket behöver fastighetsskötaren inte ta emot leveranser och sortera dem åt invånarna. Detta gör att fastighetsskötaren kan fokusera på andra uppgifter och ökar effektiviteten.

För att sammanfatta det hela kan dessa boxar vara en bra investering på flera sätt. De ökar säkerheten och bekvämligheten för invånarna, förbättrar fastighetens estetik och värde samt minskar arbetsbördan för fastighetsskötaren. Om du är en del av en bostadsrättsförening så bör ni överväga att investera i fastighetsboxar. Detta för att förbättra invånarnas upplevelse och stärka fastighetens position på marknaden.

En platsbyggd walk in closet är en perfekt lösning för dina behov

En platsbyggd walk in closet är en fantastisk lösning för många människor som vill ha mer utrymme och bättre organisation för sina kläder och tillbehör. Men vem är det egentligen som bör investera i en sådan här klädkammare? Nedan kommer vi att lyfta fram vilka personer som kan dra nytta av en sådan som har är platsbyggd.

För dessa passar en platsbyggd walk in closet utmärkt

För dessa personer kan en platsbyggd walk in closet passa perfekt:

 • Personer med mycket kläder, skor och accessoarer. En specialbyggd klädkammare är särskilt lämplig för personer som har mycket kläder och tillbehör. Har du en stor garderob som är fullpackad med kläder och du har fortfarande svårt att hålla ordning på allt? Då är detta en bra lösning för dig. Det ger dig mer utrymme och möjligheten att organisera dina kläder, skor och accessoarer på ett sätt som fungerar för dig.
 • Personer som vill ha bättre ordning och ökad bekvämlighet. En annan grupp människor som kan ha nytta av en platsbyggd walk in closet är personer som vill ha bättre ordning och ökad bekvämlighet. Med en sådan kan du organisera dina kläder och tillbehör på ett sätt som gör att du enkelt kan hitta vad du behöver. Du slipper också att behöva rota igenom hela garderoben för att hitta en specifik tröja eller byxor.
 • Personer med höga krav på design och estetik. För personer som har höga krav på design och estetik kan sådan klädkammare vara den perfekta lösningen. Eftersom den är anpassad till dina behov och önskemål kan du skapa en walk in closet som passar ditt hem och din stil. Det kan också bli en vacker inredningsdetalj som förbättrar utseendet på ditt sovrum.
 • Personer som vill öka värdet på sin bostad. Detta kan också bidra till att öka värdet på din fastighet. Om du någonsin väljer att sälja ditt hem är en klädkammare generellt en väldigt eftertraktad funktion. Det kan bidra till intresset för ditt hem ökar och du kan därmed få ett högre försäljningspris.

En flexibel kontokredit ger dig snabb tillgång till pengar

En flexibel kontokredit är en kredit som ger dig tillgång till pengar närhelst du behöver dem. Detta utan att du behöver ansöka om ett nytt lån varje gång du vill kunna låna lite mer pengar. Därför har dessa krediter blivit allt mer populära på senare år. Många privatpersoner väljer att använda dem för att ta kontrollen över sin ekonomi samt för att snabbt och enkelt kunna få tillgång till pengar vid behov.

En flexibel kontokredit är ett bra alternativ till ett privatlån

En flexibel kontokredit kan i mångt och mycket ses som ett bra alternativ till privatlån. Den kreditgivare som du har ansökt om krediten hos ger dig ett visst kreditutrymme, under förutsättningen att din ansökan beviljas. Detta kreditutrymme har du sedan att förhålla dig till när du vill kunna låna pengar. Därmed får du en stor flexibilitet när det kommer till att låna pengar och sedan betala tillbaka dessa. Detta är den stora fördelen med denna lösning jämfört med traditionella lån.

 

Det finns även fler fördelar med kontokrediter jämfört med vanliga lån:

 

 • Mångsidigheten. En av de stora fördelarna med en flexibel kontokredit är att dessa krediter är väldigt mångsidiga. Som privatperson kan du låna pengar genom en kreditlina för något av många olika syften. Till exempel kan du vilja låna lite pengar för att renovera din bostad, konsolidera dina skulder, betala oförutsedda utgifter eller göra en investering. Lånet kan även användas för att täcka de utgifter som du har i vardagen, såsom matinköp eller elräkningen. Därmed är detta en flexibel och bekväm lösning för dig som snabbt behöver kunna låna lite mer pengar.
 • Flexibiliteten. Ytterligare en fördel med denna finansiella lösning är att den ger dig möjlighet att bara betala ett minimibelopp varje månad. Därmed får du större kontroll över din ekonomi och kan betala tillbaka lite mer om du har möjlighet, annars lite mindre. Detta ger dig ett visst skydd om du till exempel plötsligt skulle befinna dig mellan två arbeten eller drabbas av oförutsedda utgifter.
 • Räntan. Denna flexibla lösning brukar dessutom har en lägre ränta än vad till exempel snabblån har. Därmed kan du låna pengar lite billigare än vad som är fallet med högkostnadskrediter.

Katt-försäkring.se förklarar de olika försäkringsdelarna

Innehåll i kattförsäkringar kan skilja sig mellan olika försäkringbolag samt även beroende på vilken typ av försäkring som väljs. För att få ett bra skydd som möter behoven är det bra att känna till dom olika delarna, som bland annat består av tandvårds- och livförsäkring. På katt-försäkring.se finns en genomgång av de olika delarna. Här följer en sammanfattning.

Veterinärvårdsförsäkring

Veterinärvårdsbeloppet är den del av en kattförsäkring som utgör grunden och som ingår i alla typer av djurförsäkringar. Hur högt beloppet är varierar mellan ca 30 000 – 90 000 kronor men i jämförelsen på https://katt-försäkring.se anges att högsta beloppet är 150 000 kronor.

Om en katt skadar sig eller blir sjuk och behöver veterinärvård kan besöket kosta många tusen kronor men är den försäkrad betalar ägaren i stället ”bara” en självrisk. Det kan med andra ord vara bra att välja en försäkring med ett högre maxbelopp, eftersom enstaka behandlingar och ingrepp lätt ”äter upp” hela summan.

Övriga delar

När en kattförsäkring ska tecknas finns ofta olika paket att välja bland och i vissa ingår mer än bara veterinärvårdsdelen. I en premiumvariant, som givetvis då kostar lite mer, är det inte ovanligt att samtliga av följande delar ingår. De vanligaste tilläggen enligt katt-försäkring.se är dessa:

 • Medicin – Ersättning för medicin som ordinerats av veterinär.
 • MR/CT undersökningar – Att röntga en katt i samband med sjukdom eller skada kostar mellan ca 8000 – 10 000 kronor. Vissa försäkringar eller tillägg täcker även kostnaderna för detta.
 • Tandvård – Det är inte ovanligt att katter får problem med tänderna och exempelvis en utdragning av en tand kostar runt ca 8000 kronor. Med tandvårdsförsäkring ges ersättning för sådana typer av ingrepp / behandlingar.
 • Livförsäkring – Livförsäkring för katter är ett av dom vanligaste tilläggen som ägare väljer att göra, om det inte redan ingår. Vanligen ges en ersättning som motsvarar kattens inköpspris om den avlider. Det är dock vanligt att ersättningen blir lägre ju äldre katten blir.

Alla kattförsäkringar har en självrisk, det vill säga ett belopp som ägaren själv får stå för i samband med veterinärvård. Dessutom finns alltid en fast och en rörlig självrisk när det gäller försäkringar för katter och generellt brukar en lägre självrisk innebära en högre årspremie och vice versa. Den fasta delen brukar ligga på runt 1500 kronor och den rörliga mellan ungefär 15–25 %.

När en försäkring till katten ska väljas finns alltså anledning att både läsa på och jämföra, för att hitta en som passar både kattens och ägarens behov.

Utdrag från katt-försäkring.se

Texten ovan är enbart en kort sammanfattning av en längre artikel på katt-försäkring.se. Siffror och fakta kan även ha uppdaterats sedan denna artikel publicerats.

Ett nyckelfärdigt attefallshus kräver en minimal arbetsinsats

Att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus är i många fall det bästa alternativet. Genom att göra detta slipper du bygga huset själv från grunden eller nästintill. Samtidigt bör du vara medveten om att detta alternativ är lite mer kostsamt. Men om du vill ha ett riktigt bra slutresultat bör du ändå noga överväga det hela!

5 steg från tanke till färdigt attefallshus – så går du tillväga

Går du i tankar om att bygga ett attefallshus på din tomt? Då kan du gå tillväga enligt följande:

 1. Fundera på vad du vill använda byggnaden till. Före planeringen av bygget kan det vara värt att konkretisera dina tankar och drömmar. Kanske har du redan satt fingret på vad du vill använda det lilla huset till? Det kan bland annat användas som förråd, växthus, gäststuga eller permanentbostad.
 2. Planera bygget av det lilla huset. Innan du fortskrider i processen bör du planera själva bygget. Till exempel behöver du fastställa var på din tomt attefallshuset ska placeras. Utifrån placeringen kan du sedan avgöra flera andra faktorer, såsom utformning av huset samt höjd på detsamma och vilka markarbeten som krävs. Dessutom bör huset matcha den övriga bebyggelsen på din tomt.
 3. Välj husmodell och hur bygget ska gå till. Nästa steg är att välja den husmodell som du föredrar samt bestämma hur själva bygget ska gå till. Du kan till exempel välja att själv bygga huset från grunden, att anlita en hantverkare som hjälper dig att bygga eller att köpa ett nyckelfärdigt hus. Det sistnämnda kostar ofta lite mer pengar men kräver samtidigt en minimal arbetsinsats från din sida.
 4. Gör en anmälan till byggnadsnämnden. Det krävs inget bygglov för byggandet av ett attefallshus. Innan du påbörjar bygget av huset behöver du dock göra en anmälan till din kommuns byggnadsnämnd.
 5. Avvakta tills du får ett startbesked. När du har skickat in en anmälan till byggnadsnämnden inväntar du ett startbesked från nämnden. Byggnadsnämnden tar även ut avgifter för allt från start- och slutbesked till slutsamråd och tillsynsbesök av olika slag. Kontakta nämnden i din kommun för att ta reda på hur höga dessa avgifter är.

Att jobba som sjuksköterska i Norge – hur det går till

Svenska sjuksköterskor har skaffat ett gott rykte utomlands som väl utbildade och med hög arbetsmoral. Särskilt Norge har i decennier varit populärt bland svenska sjuksköterskor att jobba. Därför finns en mängd bemanningsföretag som är antingen specialiserade på sjuksköterskejobb i Norge, eller åtminstone har det i sitt tjänsteutbud. I denna artikel ges en översikt av relevanta aspekter vid en tillfällig flytt eller jobbpendling till Norge.

Formella krav

För att få jobb som sjuksköterska i Norge krävs en del pappersarbete, vilket bör vara ordnat innan första avresan. Eftersom denna process kan vara lite tidskrävande är det fördelaktigt att räkna med upp till två månader för att få allt i ordning.

 • Norskt personnummer
 • Norskt skattekort
 • Norsk sjuksköterskelegitimation

Både personnummer och skattekort är gratis att ansöka om och skaffa. Bemanningsföretaget kan oftast hjälpa till i denna ansökansprocess. Värt att notera är också att både personnummer och skattekort ansöks om samtidigt.

Den norska sjuksköterskelegitimationen ansöks om separat, via Helsedirektoratet. För att ansökan ska godkännas krävs ett antal dokument, inklusive giltigt pass, svensk sjuksköterskelegitimation samt relevanta examensbevis. Denna ansökan bär en kostnad av 1,665 NOK.

Ordna sjuksköterskejobb via bemanningsföretag

Som nämnts ovan finns många svenska företag som hjälper bemanningssjuksköterskor både inom Sverige och Norge. Fördelen med att kontakta ett bemanningsföretag är att de vanligtvis utser en kontaktperson för varje individ som hanterar all kommunikation under uppdragets gång. Det är naturligtvis också fördelaktigt att dessa företag redan har stora kontaktnät och samarbeten med sjukhus och vårdcentraler, vilket i sin tur ökar möjligheten att hitta intressanta uppdrag.

Ersättning

En av de mest attraktiva fördelarna med att jobba som sjuksköterska i Norge är att lönen generellt är högre, samtidigt som skatten är lägre. Detta leder således till en högre nettolön än vad en sjuksköterska fått ut för samma arbete utfört i Sverige. Dessutom är ersättningen för OB högre än i Sverige, vilket trycker upp bruttolönen vidare. Att tänka på är att valutaväxling krävs eftersom ersättningen naturligtvis sker i norska kronor. Det är dock inte nödvändigt att göra detta omedelbart – det kan vara lönsamt att agera med framförhållning och vänta med överföringen från NOK till dess att valutakursen är fördelaktig.

Fastighetsboxar är inte bara till för privatpersoner

Fastighetsboxar är boxar som innehåller individuella postfack för flertalet lägenhetsinnehavare eller liknande. Men de är faktiskt inte bara till för privatpersoner – även företag kan med fördel använda sig av dessa. Därför är dessa boxar en vanlig syn även i företagshotell och andra fastigheter där många företagsverksamheter samsas. Besök fastighetsbox.se för bästa pris på postboxar.

Just posthanteringen är för övrigt en prioritet för såväl företagare som för fastighetsägare. Det är viktigt att de olika företagen i företagshotellet känner sig trygga med hanteringen av posten. Därför är fastighetsboxar en väldigt bra lösning. De erbjuder nämligen ett tryggt och säkert sätt att hantera den inkommande posten till fastigheten.

Fastighetsboxar ger en säker posthantering i företagshotell

Dessa är några av fördelarna med att använda dessa boxar:

 • Fastighetsboxar ger en säker posthantering. Detta är en av de främsta fördelarna med dessa boxar. Just säkerheten kring hantering av post är såklart väldigt viktig. Därför är boxar med en hög säkerhet att föredra framför andra, mindre säkra alternativ. Men överlag är de alltså väldigt säkra och gör att såväl privatpersoner som företag kan känna sig trygga med lösningen.
 • De ser professionella och stilrena. Framför allt när det gäller en företagsmiljö kan det lätt bli ganska rörigt. Ett företagshotell kan nämligen ha många olika företag som post ska delas ut till. Detta utgör dels en säkerhetsrisk men det är också väldigt ineffektivt om alla ska ha sina egna brevinkast eller brevlådor. Därför är den lösning som dessa boxar erbjuder överlägsen alla andra lösningar.
 • Posten behöver inte blandas. En stor fördel med en box som placeras i fastigheten är att den har olika fack för de respektive företagen eller lägenhetsinnehavarna. Därmed finns det ingen risk för att posten blandas ihop och att det blir missförstånd. Detta är viktigt då du som företagare ju inte vill att din post passerar många olika händer innan den slutligen når fram till dig.

Avslutande tankar om postutdelning i företagshotell

Som du märker är dessa boxar att föredra för fastighetsägare av olika slag. Detta oavsett om den fastighet som du förvaltar används som ett företagshotell eller som ett flerbostadshus. Det är en lösning som är smidig och bekväm för alla inblandade parter. Dessutom ger den en trygg och säker postutdelning!

Sida 1 av 7

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén