Nöjeshörnan

Från dans till shopping

Därför bör ni investera i fastighetsboxar utomhus till BRF

Fastighetsboxar utomhus till BRF är en bra investering för bostadsrättsföreningen av flera anledningar. I denna text kommer vi att diskutera varför fastighetsboxar är ett smart val för bostadsrättsföreningar och hur de kan dra nytta av dem. Fastighetsboxar finns för både inom- och utomhusbruk. Och det finns både för- och nackdelar med båda varianterna. Ibland finns dock inte det utrymme som krävs för att boxarna ska kunna vara inomhus. DÅ blir det ett enkelt val att ha dem utomhus i anslutning till fastighetens entré.

Då kan ni ha nytta av fastighetsboxar utomhus till BRF

Det finns många olika skäl och tillfällen då du kan ha nytta av fastighetsboxar utomhus till BRF och fastighetsägare. Dessa är bland annat att fastighetsboxarna bidrar till att:

 • Öka säkerheten. För det första ökar fastighetsboxar säkerheten för bostadsrättsföreningens boende. Genom att ha en säker och skyddad plats för post och paket minskar risken för stöld och förlorade försändelser. Dessutom innebär fastighetsboxar att invånare inte längre behöver gå ut på gatan för att hämta sina leveranser. Det kan minska risken för olyckor och skador.
 • Öka bekvämligheten. Istället för att behöva ta emot leveranser under arbetstid eller anpassa sina scheman efter postens öppettider, kan invånarna hämta sina försändelser när det passar dem bäst. Detta sparar tid och energi och gör vardagen mer smidig.
 • Öka fastighetsvärdet. Genom att ha snygga och moderna boxar på fastigheten förbättras intrycket av området och det blir mer attraktivt att bo där. Dessutom kan fastighetsboxar vara en faktor som ökar värdet på fastigheten, särskilt om det är något som efterfrågas av potentiella köpare.
 • Minska arbetsbördan. Fastighetsboxar utomhus till BRF kan bidra till att arbetsbördan för fastighetsskötaren minskar. Genom att ha en dedikerad plats för post och paket behöver fastighetsskötaren inte ta emot leveranser och sortera dem åt invånarna. Detta gör att fastighetsskötaren kan fokusera på andra uppgifter och ökar effektiviteten.

För att sammanfatta det hela kan dessa boxar vara en bra investering på flera sätt. De ökar säkerheten och bekvämligheten för invånarna, förbättrar fastighetens estetik och värde samt minskar arbetsbördan för fastighetsskötaren. Om du är en del av en bostadsrättsförening så bör ni överväga att investera i fastighetsboxar. Detta för att förbättra invånarnas upplevelse och stärka fastighetens position på marknaden.

En platsbyggd walk in closet är en perfekt lösning för dina behov

En platsbyggd walk in closet är en fantastisk lösning för många människor som vill ha mer utrymme och bättre organisation för sina kläder och tillbehör. Men vem är det egentligen som bör investera i en sådan här klädkammare? Nedan kommer vi att lyfta fram vilka personer som kan dra nytta av en sådan som har är platsbyggd.

För dessa passar en platsbyggd walk in closet utmärkt

För dessa personer kan en platsbyggd walk in closet passa perfekt:

 • Personer med mycket kläder, skor och accessoarer. En specialbyggd klädkammare är särskilt lämplig för personer som har mycket kläder och tillbehör. Har du en stor garderob som är fullpackad med kläder och du har fortfarande svårt att hålla ordning på allt? Då är detta en bra lösning för dig. Det ger dig mer utrymme och möjligheten att organisera dina kläder, skor och accessoarer på ett sätt som fungerar för dig.
 • Personer som vill ha bättre ordning och ökad bekvämlighet. En annan grupp människor som kan ha nytta av en platsbyggd walk in closet är personer som vill ha bättre ordning och ökad bekvämlighet. Med en sådan kan du organisera dina kläder och tillbehör på ett sätt som gör att du enkelt kan hitta vad du behöver. Du slipper också att behöva rota igenom hela garderoben för att hitta en specifik tröja eller byxor.
 • Personer med höga krav på design och estetik. För personer som har höga krav på design och estetik kan sådan klädkammare vara den perfekta lösningen. Eftersom den är anpassad till dina behov och önskemål kan du skapa en walk in closet som passar ditt hem och din stil. Det kan också bli en vacker inredningsdetalj som förbättrar utseendet på ditt sovrum.
 • Personer som vill öka värdet på sin bostad. Detta kan också bidra till att öka värdet på din fastighet. Om du någonsin väljer att sälja ditt hem är en klädkammare generellt en väldigt eftertraktad funktion. Det kan bidra till intresset för ditt hem ökar och du kan därmed få ett högre försäljningspris.

En flexibel kontokredit ger dig snabb tillgång till pengar

En flexibel kontokredit är en kredit som ger dig tillgång till pengar närhelst du behöver dem. Detta utan att du behöver ansöka om ett nytt lån varje gång du vill kunna låna lite mer pengar. Därför har dessa krediter blivit allt mer populära på senare år. Många privatpersoner väljer att använda dem för att ta kontrollen över sin ekonomi samt för att snabbt och enkelt kunna få tillgång till pengar vid behov.

En flexibel kontokredit är ett bra alternativ till ett privatlån

En flexibel kontokredit kan i mångt och mycket ses som ett bra alternativ till privatlån. Den kreditgivare som du har ansökt om krediten hos ger dig ett visst kreditutrymme, under förutsättningen att din ansökan beviljas. Detta kreditutrymme har du sedan att förhålla dig till när du vill kunna låna pengar. Därmed får du en stor flexibilitet när det kommer till att låna pengar och sedan betala tillbaka dessa. Detta är den stora fördelen med denna lösning jämfört med traditionella lån.

 

Det finns även fler fördelar med kontokrediter jämfört med vanliga lån:

 

 • Mångsidigheten. En av de stora fördelarna med en flexibel kontokredit är att dessa krediter är väldigt mångsidiga. Som privatperson kan du låna pengar genom en kreditlina för något av många olika syften. Till exempel kan du vilja låna lite pengar för att renovera din bostad, konsolidera dina skulder, betala oförutsedda utgifter eller göra en investering. Lånet kan även användas för att täcka de utgifter som du har i vardagen, såsom matinköp eller elräkningen. Därmed är detta en flexibel och bekväm lösning för dig som snabbt behöver kunna låna lite mer pengar.
 • Flexibiliteten. Ytterligare en fördel med denna finansiella lösning är att den ger dig möjlighet att bara betala ett minimibelopp varje månad. Därmed får du större kontroll över din ekonomi och kan betala tillbaka lite mer om du har möjlighet, annars lite mindre. Detta ger dig ett visst skydd om du till exempel plötsligt skulle befinna dig mellan två arbeten eller drabbas av oförutsedda utgifter.
 • Räntan. Denna flexibla lösning brukar dessutom har en lägre ränta än vad till exempel snabblån har. Därmed kan du låna pengar lite billigare än vad som är fallet med högkostnadskrediter.

Katt-försäkring.se förklarar de olika försäkringsdelarna

Innehåll i kattförsäkringar kan skilja sig mellan olika försäkringbolag samt även beroende på vilken typ av försäkring som väljs. För att få ett bra skydd som möter behoven är det bra att känna till dom olika delarna, som bland annat består av tandvårds- och livförsäkring. På katt-försäkring.se finns en genomgång av de olika delarna. Här följer en sammanfattning.

Veterinärvårdsförsäkring

Veterinärvårdsbeloppet är den del av en kattförsäkring som utgör grunden och som ingår i alla typer av djurförsäkringar. Hur högt beloppet är varierar mellan ca 30 000 – 90 000 kronor men i jämförelsen på https://katt-försäkring.se anges att högsta beloppet är 150 000 kronor.

Om en katt skadar sig eller blir sjuk och behöver veterinärvård kan besöket kosta många tusen kronor men är den försäkrad betalar ägaren i stället ”bara” en självrisk. Det kan med andra ord vara bra att välja en försäkring med ett högre maxbelopp, eftersom enstaka behandlingar och ingrepp lätt ”äter upp” hela summan.

Övriga delar

När en kattförsäkring ska tecknas finns ofta olika paket att välja bland och i vissa ingår mer än bara veterinärvårdsdelen. I en premiumvariant, som givetvis då kostar lite mer, är det inte ovanligt att samtliga av följande delar ingår. De vanligaste tilläggen enligt katt-försäkring.se är dessa:

 • Medicin – Ersättning för medicin som ordinerats av veterinär.
 • MR/CT undersökningar – Att röntga en katt i samband med sjukdom eller skada kostar mellan ca 8000 – 10 000 kronor. Vissa försäkringar eller tillägg täcker även kostnaderna för detta.
 • Tandvård – Det är inte ovanligt att katter får problem med tänderna och exempelvis en utdragning av en tand kostar runt ca 8000 kronor. Med tandvårdsförsäkring ges ersättning för sådana typer av ingrepp / behandlingar.
 • Livförsäkring – Livförsäkring för katter är ett av dom vanligaste tilläggen som ägare väljer att göra, om det inte redan ingår. Vanligen ges en ersättning som motsvarar kattens inköpspris om den avlider. Det är dock vanligt att ersättningen blir lägre ju äldre katten blir.

Alla kattförsäkringar har en självrisk, det vill säga ett belopp som ägaren själv får stå för i samband med veterinärvård. Dessutom finns alltid en fast och en rörlig självrisk när det gäller försäkringar för katter och generellt brukar en lägre självrisk innebära en högre årspremie och vice versa. Den fasta delen brukar ligga på runt 1500 kronor och den rörliga mellan ungefär 15–25 %.

När en försäkring till katten ska väljas finns alltså anledning att både läsa på och jämföra, för att hitta en som passar både kattens och ägarens behov.

Utdrag från katt-försäkring.se

Texten ovan är enbart en kort sammanfattning av en längre artikel på katt-försäkring.se. Siffror och fakta kan även ha uppdaterats sedan denna artikel publicerats.

Ett nyckelfärdigt attefallshus kräver en minimal arbetsinsats

Att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus är i många fall det bästa alternativet. Genom att göra detta slipper du bygga huset själv från grunden eller nästintill. Samtidigt bör du vara medveten om att detta alternativ är lite mer kostsamt. Men om du vill ha ett riktigt bra slutresultat bör du ändå noga överväga det hela!

5 steg från tanke till färdigt attefallshus – så går du tillväga

Går du i tankar om att bygga ett attefallshus på din tomt? Då kan du gå tillväga enligt följande:

 1. Fundera på vad du vill använda byggnaden till. Före planeringen av bygget kan det vara värt att konkretisera dina tankar och drömmar. Kanske har du redan satt fingret på vad du vill använda det lilla huset till? Det kan bland annat användas som förråd, växthus, gäststuga eller permanentbostad.
 2. Planera bygget av det lilla huset. Innan du fortskrider i processen bör du planera själva bygget. Till exempel behöver du fastställa var på din tomt attefallshuset ska placeras. Utifrån placeringen kan du sedan avgöra flera andra faktorer, såsom utformning av huset samt höjd på detsamma och vilka markarbeten som krävs. Dessutom bör huset matcha den övriga bebyggelsen på din tomt.
 3. Välj husmodell och hur bygget ska gå till. Nästa steg är att välja den husmodell som du föredrar samt bestämma hur själva bygget ska gå till. Du kan till exempel välja att själv bygga huset från grunden, att anlita en hantverkare som hjälper dig att bygga eller att köpa ett nyckelfärdigt hus. Det sistnämnda kostar ofta lite mer pengar men kräver samtidigt en minimal arbetsinsats från din sida.
 4. Gör en anmälan till byggnadsnämnden. Det krävs inget bygglov för byggandet av ett attefallshus. Innan du påbörjar bygget av huset behöver du dock göra en anmälan till din kommuns byggnadsnämnd.
 5. Avvakta tills du får ett startbesked. När du har skickat in en anmälan till byggnadsnämnden inväntar du ett startbesked från nämnden. Byggnadsnämnden tar även ut avgifter för allt från start- och slutbesked till slutsamråd och tillsynsbesök av olika slag. Kontakta nämnden i din kommun för att ta reda på hur höga dessa avgifter är.

Att jobba som sjuksköterska i Norge – hur det går till

Svenska sjuksköterskor har skaffat ett gott rykte utomlands som väl utbildade och med hög arbetsmoral. Särskilt Norge har i decennier varit populärt bland svenska sjuksköterskor att jobba. Därför finns en mängd bemanningsföretag som är antingen specialiserade på sjuksköterskejobb i Norge, eller åtminstone har det i sitt tjänsteutbud. I denna artikel ges en översikt av relevanta aspekter vid en tillfällig flytt eller jobbpendling till Norge.

Formella krav

För att få jobb som sjuksköterska i Norge krävs en del pappersarbete, vilket bör vara ordnat innan första avresan. Eftersom denna process kan vara lite tidskrävande är det fördelaktigt att räkna med upp till två månader för att få allt i ordning.

 • Norskt personnummer
 • Norskt skattekort
 • Norsk sjuksköterskelegitimation

Både personnummer och skattekort är gratis att ansöka om och skaffa. Bemanningsföretaget kan oftast hjälpa till i denna ansökansprocess. Värt att notera är också att både personnummer och skattekort ansöks om samtidigt.

Den norska sjuksköterskelegitimationen ansöks om separat, via Helsedirektoratet. För att ansökan ska godkännas krävs ett antal dokument, inklusive giltigt pass, svensk sjuksköterskelegitimation samt relevanta examensbevis. Denna ansökan bär en kostnad av 1,665 NOK.

Ordna sjuksköterskejobb via bemanningsföretag

Som nämnts ovan finns många svenska företag som hjälper bemanningssjuksköterskor både inom Sverige och Norge. Fördelen med att kontakta ett bemanningsföretag är att de vanligtvis utser en kontaktperson för varje individ som hanterar all kommunikation under uppdragets gång. Det är naturligtvis också fördelaktigt att dessa företag redan har stora kontaktnät och samarbeten med sjukhus och vårdcentraler, vilket i sin tur ökar möjligheten att hitta intressanta uppdrag.

Ersättning

En av de mest attraktiva fördelarna med att jobba som sjuksköterska i Norge är att lönen generellt är högre, samtidigt som skatten är lägre. Detta leder således till en högre nettolön än vad en sjuksköterska fått ut för samma arbete utfört i Sverige. Dessutom är ersättningen för OB högre än i Sverige, vilket trycker upp bruttolönen vidare. Att tänka på är att valutaväxling krävs eftersom ersättningen naturligtvis sker i norska kronor. Det är dock inte nödvändigt att göra detta omedelbart – det kan vara lönsamt att agera med framförhållning och vänta med överföringen från NOK till dess att valutakursen är fördelaktig.

Fastighetsboxar är inte bara till för privatpersoner

Fastighetsboxar är boxar som innehåller individuella postfack för flertalet lägenhetsinnehavare eller liknande. Men de är faktiskt inte bara till för privatpersoner – även företag kan med fördel använda sig av dessa. Därför är dessa boxar en vanlig syn även i företagshotell och andra fastigheter där många företagsverksamheter samsas. Besök fastighetsbox.se för bästa pris på postboxar.

Just posthanteringen är för övrigt en prioritet för såväl företagare som för fastighetsägare. Det är viktigt att de olika företagen i företagshotellet känner sig trygga med hanteringen av posten. Därför är fastighetsboxar en väldigt bra lösning. De erbjuder nämligen ett tryggt och säkert sätt att hantera den inkommande posten till fastigheten.

Fastighetsboxar ger en säker posthantering i företagshotell

Dessa är några av fördelarna med att använda dessa boxar:

 • Fastighetsboxar ger en säker posthantering. Detta är en av de främsta fördelarna med dessa boxar. Just säkerheten kring hantering av post är såklart väldigt viktig. Därför är boxar med en hög säkerhet att föredra framför andra, mindre säkra alternativ. Men överlag är de alltså väldigt säkra och gör att såväl privatpersoner som företag kan känna sig trygga med lösningen.
 • De ser professionella och stilrena. Framför allt när det gäller en företagsmiljö kan det lätt bli ganska rörigt. Ett företagshotell kan nämligen ha många olika företag som post ska delas ut till. Detta utgör dels en säkerhetsrisk men det är också väldigt ineffektivt om alla ska ha sina egna brevinkast eller brevlådor. Därför är den lösning som dessa boxar erbjuder överlägsen alla andra lösningar.
 • Posten behöver inte blandas. En stor fördel med en box som placeras i fastigheten är att den har olika fack för de respektive företagen eller lägenhetsinnehavarna. Därmed finns det ingen risk för att posten blandas ihop och att det blir missförstånd. Detta är viktigt då du som företagare ju inte vill att din post passerar många olika händer innan den slutligen når fram till dig.

Avslutande tankar om postutdelning i företagshotell

Som du märker är dessa boxar att föredra för fastighetsägare av olika slag. Detta oavsett om den fastighet som du förvaltar används som ett företagshotell eller som ett flerbostadshus. Det är en lösning som är smidig och bekväm för alla inblandade parter. Dessutom ger den en trygg och säker postutdelning!

Kom igång med ett företagsabonnemang

Med företagsabonnemang finns frihet att kunna arbeta var som helst när som helst. Genom bra uppkoppling med obegränsad surf finns möjligheten att arbeta var man än befinner sig. En operatör som har rätt abonnemang för ditt företag gör livet som företagare lite enklare. Ett abonnemang som ställer höga krav och ger allt och lite till. Idag finns det en mängd olika alternativ där många av avtalen erbjuder flexibilitet och kommer med en mängd olika fördelar. Men det är också viktigt att överväga vilket abonnemang som bäst kan anpassas efter företagets specifika behov.

Ett Företagsabonnemang innebär ett mobilabonnemang som är tecknat av ett företag där kontrakten skrivs mellan operatören och en juridisk person, istället för en privatperson. Om företaget är i behov av flera nummer med fasta nummer och växel är det enklare och billigare med ett företagsabonnemang.

Undersök detta för ditt abonnemang för företaget

Det finns vissa punkter att undersöka för att ta reda på vilket abonnemang som passar ett företag. Med hjälp av dessa råd och tips kan man enkelt hitta rätt erbjudande där rätt kriterier möts. Det är av vikt att undersöka vilka behov som finns och vilka kriterier som är viktiga för företaget så som surfmängd, mobil växel eller utlandstjänster.

När det gäller att välja operatör är det bra att jämföra företagens täckning mot täckningen där företaget är verksam. Det kan skilja sig kraftigt mellan norra och södra Sverige samt om arbetet sker i kontorsmiljö eller fältmiljö. Tid är pengar och det är därför viktigt att hitta en smidig lösning där de tekniska lösningarna är pedagogiska och enkla att använda för de anställda. Beroende på om företaget är litet eller stort kan det vara bra att undersöka vilka operatörer som utformat sina abonnemang specifikt för småföretag.

Bra att veta inför företagsabonnemang

 • Det inte finns ångerrätt på samma sätt som för privatpersoner när ett företags abonnemang tecknas
 • Men det går att teckna avtal där bindningstid och uppsägningstid är väldigt flexibla
 • Grundläggande innebär det att de anställda är i behov av att använda en telefon i sitt arbete
 • Se dessutom till att utvärdera hur mycket mobilanvändning och surfmängd som krävs i det dagliga arbetet
 • Välj ett abonnemang som anpassas efter företagets behov
 • Frihet att kunna arbeta var som helst

Gå en HLR-utbildning – lär dig att rädda liv

Gå en HLR-utbildning – lär dig att rädda liv

Om hjärtat plötsligt slutar pumpa blod uppstår ett så kallat hjärtstopp. En HLR-utbildning är en utbildning i hjärt-lungräddning (HLR) som innefattar flera tekniker som kan rädda liv vid bland annat hjärtstopp. Genom att gå en sådan utbildning tränas du i tekniker såsom bröstkompressioner. Dessa syftar till att pumpa igång hjärtat så att det återigen sätter igång blodcirkulationen och transporterar syre till hjärnan. Detta ger en första hjälp tills dess att ambulanspersonal anländer till platsen och kan fortsätta behandlingen.

Undrar du varför du skulle gå en sådan utbildning? Genom att läsa vidare får du en förståelse för varför det är viktigt att utbilda sig i HLR.

Så kan en HLR-utbildning ge dig förmågan att rädda liv

Genom att gå en HLR-utbildning på två timmar kan du få superkraften att kunna rädda liv. Till exempel kan du hjälpa till om en person i din närhet plötsligt får en hjärtinfarkt. Vad som då sker är att syretillförseln upphör till en del av hjärtat. Den drabbade personens hjärta kan du överraskas och förlora sin naturliga rytm och förmåga att pumpa blod. Detta beror på att hjärtat inte får tillräckligt mycket syre vilket leder till att blodcirkulationen i kroppen påverkas negativt. Hjärtats puls upphör på grund av att hjärtat inte längre fungerar som det ska.

När blodcirkulationen upphör får inte hjärnan tillräckligt mycket syre. Detta leder till att personen ifråga förlorar medvetandet och slutar andas. Utan skyndsam och korrekt behandling kommer personen obönhörligen att dö.

Därför inträffar hjärtinfarkter

Det finns många möjliga orsaker till att en person drabbas av en hjärtinfarkt. Orsakerna inkluderar dessa:

 • Hjärtsjukdom – detta är den vanligaste orsaken till hjärtinfarkt hos vuxna individer.
 • Trauma.
 • Luftvägssjukdom.

Som du förstår kan i princip vem som helst när som helst drabbas av en hjärtinfarkt. Därför är det viktigt att det finns många personer i vårt samhälle som har genomgått en ordentlig HLR-utbildning. Det går inte att förutspå när en person kommer drabbas av ett hjärtstopp eller en hjärtinfarkt. Men genom att utbilda dig i HLR kan du åtminstone försäkra dig om att du vet vad som ska göra om nöden faller på.

Datorhjälp med RUT-avdrag – en skattereduktion värd att utnyttja

Datorhjälp med RUT-avdrag – en skattereduktion värd att utnyttja

RUT-avdraget vid datorhjälp berättigar konsumenter att göra avdrag med 50 % procent av arbetskostnaden. Alla människor över 18 år har rätt till 50 000 kr i RUT-avdrag från den 1: a juli 2019. Det enda som privatpersonen behöver göra är att förklara vad denne behöver hjälp med och ange adress så kommer ett proffs till hemmet och löser svåra problem till halva priset av arbetskostnaden. 

RUT-avdrag 

Rutavdraget är egentligen en skattereduktion vid anlitande av olika hushållsarbeten som kan göras i hemmet. RUT är en förkortning av rengöring, underhåll och tvätt och beskriver de hushållssysslor som exempelvis kan göras i en bostad. Utförarna av hushållsarbetet gör ett avdrag på arbetskostnaden och begär sedan utbetalning från Skatteverket. Som privatperson sker RUT-avdraget automatiskt hos myndigheterna och det enda som kunden får är en faktura på det reducerade beloppet. Sålunda är det bara utföraren som behöver göra något. 

RUT-avdrag för datorhjälp

RUT-avdraget kan även innefatta vissa datortjänster, exempelvis datorhjälp i hemmet. Emellertid gäller RUT-avdraget bara för viss typ av hjälp. Lagtexten syftar på specifik typ av hjälp vilket kan vara installation, reparation och underhåll av data- och informationsteknisk utrustning. Det gäller även för dataprogram och dataförbindelser samt handledning och rådgivning för sådant arbete. 

Områden som RUT-avdraget går att nyttja på kan vara reparation, installation och underhåll av:

 • Dator och läsplatta. 
 • TV. 
 • Smarta telefoner, spelkonsoler och liknande. 
 • Skanner, skrivare, avläsare och högtalare. Alltså all kringliggande utrustning som stödjer datautrustningen och sammankopplade med dessa. 
 • Mediaspelare, Blurayspelare och Apple TV. 
 • TV-antenner. 
 • Modem, router, fiber samt annan nätverks- och WIFI- utrustning. Med andra ord dataprogram och dataförbindelser som hanterar IT-utrustningen i hemmet. 

Tjänsterna

RUT-avdraget för datorhjälp gäller för tjänster i mailen, rensning av virus och viss utbildning. Alltså framförallt enklare tjänster. IT-och datorstrul är problem som ofta är väldigt svåra för privatpersoner att hantera varför RUT-avdraget är en skattereduktion som är värd att utnyttja. Proffs på datorer och IT kan effektivt lösa problem som är svåra att själv hantera. Reduktionen möjliggör alltså för alla parter en effektiv och billig lösning. Det är en billig peng att betala för att bekvämligheten ska öka med IT-utrustningen. 

Sida 1 av 7

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén