Skydd till Xperia YZ

Vi älskar våra smartphones, men som vi alla känner till kan det ibland vara svårt att undvika att göra dumma saker med dem. Enligt en undersökning gjord av den amerikanska mobiloperatören T-Mobile, har nästan varannan smartphoneägare varit med om att ha förlorat sin telefon, fått den stulen eller skadat den. Bland de personer som råkat skada sina telefoner, hade 37 procent repat skärmen, 29 procent hade spillt dryck på den och 29 procent hade tappat den nedför trappor, medan 20 procent hade tappat den i toaletten. Därför kan det vara en bra idé att köpa ett skydd till Xperia YZ och förhindra att dyrgripen skadas.

Behöver du ett skydd till Xperia YZ?

Att skydda sin telefon med till exempel ett fodral eller ett skärmskydd är ett enkelt sätt att motverka olika sorters skador (även om skärmskydd främst motverkar repor och även telefonfodral ger ett begränsat skydd). För många smartphoneägare är det en självklarhet att skydda sin mobiltelefon, medan andra inte tycker att dessa skydd är värda att införskaffa. Inget skydd kan förvisso ge ett komplett skydd av din telefon, åtminstone inte den typ av skydd till Xperia YZ som du vill bära omkring din telefon i, men ett visst skydd är förstås bättre än inget alls.

En annan anledning till att vissa är motståndare till smartphoneskydd är att dessa skydd kan öka storleken på telefonen och dölja dess häftiga design. Om du inte är väldigt försiktig kan till exempel ett skad till och med skada din telefon. Smuts och skräp kan dessutom fastna mellan skalet och telefonen och därmed repa den. De skydd som bäst skyddar din smartphone har ofta en ganska hög prislapp, inte minst då du vanligtvis behöver skaffa ett nytt skydd så fort du köper en ny telefon. Samtidigt utgör kostnaden för fodralet endast en liten del av vad själva telefonen kostar, så om du har råd att köpa en nya telefon bör du överväga att skydda den – det kan visa sig mer kostsamt att snåla på fodralet och behöva reparera telefonen.