Så får din elcykel längre räckvidd

Är du orolig över hur långt elmotorn på din elcykel kan ta dig? Vill du få några användbara tips som kan ta dig ännu längre? Då har du kommit helt rätt!

Elcyklars batteritid är någonting som många ägare av elcyklar oroar sig över, men det finns några enkla knep du kan använda dig av för att utöka batteritiden. Nu kör vi!

Utöka din elcykels batteritid med enkla knep

Säkerställ att batteriet är fulladdat. Detta är förmodligen det mest uppenbara tipset av de alla. Anledningen till att vi ändå nämner det är att det ibland är lätt att glömma bort att ladda batteriet efter en tuff dag på jobbet. Se därför till att skapa en rutin där du omedelbart börjar ladda batteriet så fort du kommer hem.

Trampa hårdare! Även detta tips kan verka uppenbart men det behöver ändå nämnas. Om du till exempel har några extra ärenden att utföra och inser att du inte har särskilt mycket batterikraft kvar, kan du minska elassistansen och trampa mer för att kompensera för detta. På detta sätt kan du kräma ur lite extra utan att dränera batteriet fullständigt.

Ett annat tips på samma ämne är att trampa hårdare vid rätt tillfälle. En hel del batterikraft går åt när du accelererar från stillastående. Om du trampar hårt när du börjar cykla, kan du skona batteriet en hel del.  Samma sak gäller i kullar: genom att trampa lite hårdare på pedalerna, kan du spara på batteriet och utöka din elcykels räckvidd.

Ta det lugnt och njut av en cykeltur i sakta mak. Vindmotståndet kan verkligen dränera såväl din egen energi som batterikraften. Om du behöver utöka räckvidden, kan du med fördel cykla lite saktare. Att det dessutom är säkrare att cykla sakta får du se som en ren bonus!

Överväg att införskaffa ytterligare en batteriladdare. Om du har en lång väg att pendla till jobbet och många ärenden att utföra, kan du behöva en större räckvidd än ditt batteri klarar av. Du kan då ha en batteriladdare på jobbet och ladda din elcykel under arbetsdagen, samtidigt som du även laddar din cykel när du kommer hem.