Kan man låna pengar när det är kväll? Det korta svaret är ja. Hur gör man då? Det är lättare än vad man kan tro, men det finns ett par fallgropar som det är bra att undvika. Vi sökte svaren kring vad det innebär att låna pengar kväll såväl som vardag och hur det går till.

Bara snabblån

Först och främst är det bara SMS-lån och snabblån som har utbetalningar på kvällen och de är ofta lite dyrare än privatlånen. Om du verkligen behöver låna och det är kväll finns det inte så mycket att välja på. Då får du ta ett snabblån. Det betyder inte att du måste acceptera hur dyra lån som helst. Branschen är konkurrensutsatt och vissa snabblån är billigare än andra. Ändå: det är inte billigt och därför bör du se till att betala tillbaks lånet så fort du kan.

Var ute i god tid

Det går utmärkt att låna pengar när det är kväll, men kvällen varar inte för evigt. De flesta långivare som erbjuder utbetalningar på kvällen har öppet till klockan 21. I många fall är det fullt tillräckligt, men det kan vara bra att känna till. Om du ansöker om lån till exempel klockan 23 får du inte pengarna förrän nästa dag.

Dessutom är det bra att ansöka med en viss marginal innan stängningsdags. Ansök minst 15 minuter innan långivaren stänger för kvällen. Annars finns det en risk att de inte hinner betala ut lånet till ditt bankkonto i tid. Om du kan vara ute ännu mer i god tid, säg 30 minuter, är det förstås ännu bättre.

Du måste ha rätt bank

För att pengarna ska komma in på ditt bankkonto på kvällen måste du ha samma bank som långivaren. Om du har en annan bank får du vänta ända tills nästa bankdag. Det vill du så klart inte om du letat efter ett lån med utbetalning på kvällar. Som tur är har många långivare konto i flera banker. Så länge som du har ett konto i någon av de svenska storbankerna brukar det gå att låna pengar på kvällen med betalning direkt.