Varför välja förbetalda kort?

Förbetalda kort är betalkort som inte är kopplat till ett bankkonto. Istället sätts pengar in på dem i förväg via banköverföring, swish eller värdekoder. De har därmed flera fördelar som inte hittas på klassiska kreditkort eller bankkort.

Ge barnen förbetalda kort

Att ge de mindre barnen i familjen förbetalda kort, istället för ett bankkort, ger större trygghet. Du som förälder ser via en app exakt summa som finns på kortet och får en notis när ett köp har skett. Dessutom gör det inget om barnet skulle tappa bort kortet – det spärras lika lätt via appen. Det handlar därmed om att minimera riskerna. Det blir säkrare och tydligare att låta barnen betala med kort under sommarsemestern än att skicka med kontanter.

Säkert på nätet

Känner du dig otrygg med att handla på nätet? Många vill inte uppge sina kortnummer till okända sidor med risken att dessa nummer snabbt sprids vidare och missbrukas. Lösningen är att använda förbetalda kort:

  • Välj den vara du vill köpa

Sök på nätet efter den vara du vill köpa. Lägg allt i varukorgen och se slutsumman.

  • För över pengar till ditt kort

När du vet vad allt kommer att kosta kan du swisha in pengar till kortet på några sekunder. Exakt samma summa som ska användas vid köpet.

  • Genomför köpet

Nu kan kortet användas på internet för betalning. Detta eftersom det är helt tomt därefter.

Ofta flera säkerhetsfunktioner

Flera av de mer etablerade förbetalda korten i Sverige har flera smidiga säkerhetsfunktioner. Inte sällan mer användarvänliga än korten från storbankerna. Här presenteras några exempel som hittas hos vissa förbetalda kort.

  • GPS-spärr

Genom att använda mobilens GPS kan din position avläsas. Kortet kan i detta fall inte användas utanför ett visst område från dig. En spärr som innebär att risken för bedrägeri minskas.

  • Landspärr

Spärra kortet via appen så att det enbart kan användas i Sverige. Lika lätt kan denna spärr tas bort via appen.

  • Online-spärr

Spärra så att det några onlineköp inte kan genomföras. En smidig tjänst som både minskar risken för bedrägeri och ser till att barnen inte handlar online.

  • Uttagsspärr

Spärra uttag från automat eller över disk. Med andra ord kan enbart betalning ske med kortet. En betalning som alltid registreras i appen och som därmed är tydligt spårbar.